måndag, november 08, 2010

England/Irland - Part 6

Ny dag i Paradiset innebar tidig revelj och resa till byn Gortrin för samling till 2-days Open Stake. Samlingen var på Main Street innan gemensam avresa till Keeperscourt Cottage.


24 hundar skulle starta på detta walked up trial som vi innan hade fått höra att det kallades för "the graveyard"...say no more;-)
Några av dagen spaniels gör sig redo tillsammans med dagens fyra domare.

Sen gick vi ut till markerna där vi skulle trava fram i uppförsbacke, genom höfthög ljung och blöthål. Det var många som låg på knä när man trampade ner i ett hål eller dike. Att hålla reda på en hund också var nog bara att glömma. Hunden måste hålla reda på sin handler.



Det var nästan omöjligt att få några bilder på hundarna för de syntes knappt:-)

Här går Birgitta in i linjen för första gången.


Birgitta och Will gjorde allt hur bra som helst. Tredje apporten var en markering som han snabbt var ute i området och dammsög sig fram till rätt ställe. På den fjärde apporten såg vi som stod på sidan att han snabbt var exakt på rätt ställe, men blir efter ett tag tillbakakallad och den andra hunden får gå ut. Den kom inte till rätt ställe och kallades in. Domarna gick ut och hittade ingen fågel och Will åkte ut på first dog down. "Silly rule" som herrarna runt mig kommenterade det hela.


Efter nattens oväder fick vi en fantastisk dag med nästan bara solsken! Vi åker dit i morgon igen och ser och lär ännu mer. Åtta hundar av 24 kvar. Återkommer i morgon med vinnare!

Inga kommentarer: