söndag, november 07, 2010

England/Irland - Part 3

Torsdag morgon lämnade vi York och åkte upp mot Skottland och Stranraer där färja skulle ta oss över till Nordirland och Belfast. Vid incheckning av bilen framför oss gick personalen runt med en spegel och kollade under bilen. De tittade även in i vår bil och kroppsvisiterade Birgitta. Vad hade vi gett oss in på?!

Men väl på färjan och över i Nordirland så har vi upptäckt ett alldeles fantastiskt land med underbart vänliga människor. Vi har ett B&B i Magherafelt som ligger mitt mellan de field trial som Birgitta ska starta på.

På fredagen åkte vi upp till norra kusten och stannade i Castlerock och gick med hundarna längs stranden och upp till Mussenden Temple som tillhörde släktresidentet Castlerock som numera är en ruin.


Efter Castlerock fortsatte vi österut längs kusten och passerade bland annat Giant's Causeway som vi inte stannade vid eftersom de höll på med byggnadsarbeten. Däremot stannade vi och gick en kortare runda i Glenariff Forest Park och bestämde att åka tillbaka på söndag och gå Scenic trail på 8,8 km.

Inga kommentarer: