onsdag, november 24, 2010

England/Irland - Part 15

Igår hade vi ytterligare en fantastisk dag i Paradiset! Eller vad sägs om träning och jakt i solsken.

George och Tar fick en omgång träning med mr Phillips och det blev så himla bra för mig och George. Det saknas fortfarande mycket basics naturligtvis men vi gjorde flera övningar som gick kanon och fick feedback på det som blev tokigt. Små enkla saker som gör att det bara blir rätt! Och när Birgitta och jag kan titta ordentligt på varandra ser man saker som gör att det ibland blir svårt för hundarna att förstå.

På eftermiddagen fick Will och Kate återigen gå på jakt med två skyttar och tre spaniel. De apporter som blev var ordentligt svåra men de äldre hundarna gick kanon. För Kate var det nog lite för svårt. Hon gick fint ut men vi är inte färdiga med styrningen än, samtidigt som man knappt såg hundarna i terrängen, så det blev för svårt. Men hon skötte sig kanon på linjen där jag inte behöver fundera nu om hon är med eller inte. Hon bara gick fot och följde allt med STOORT intresse.
Och så här ser man ut om man är gul och har varit inne och röjt efter morkulla bland björnbären. En del snår är fullständigt ogenomträngliga även för en hund.



Inga kommentarer: