tisdag, november 23, 2010

England/Irland - Part 13

Vilken träning det blir med hundarna här! I förrgår gick vi runt markerna där mr Roger Phillips bor tillsammans med fyra bössor och en spaniel. Jag gick med Kate som fick sig en aha-upplevelse varför vi har tränat att gå fot på linje hemma:-). Kate, som ofta har blivit sittande kvar när jag börjat gå, stegade nu på ordentligt för att hinna se allt som hände. Här gäller det att vara med!

Det sköts morkulla och fasan och det placerades även ut dirigeringar med kallt vilt som vi hade med oss ut. Kate fick sin livs första runner som hon fick jobba en stund med innan hon redde ut löpan. Det var kul att se henne komma som en projektil till nedslagsplatsen för att förvånat konstatera att det inte fanns någon fågel där, jobbade en stund med vittringen, lämnade området en kort stund men var sedan tillbaka igen och hittade fågeln. Förutom att hunden får träning så får även jag med mig en massa lärorika kommentarer om arbetet. Hade det varit trial så hade vi åkt ut eftersom hon lämnar området en stund, dvs Kate eye-wipe:ar sig själv.

Sist kommer två exempel på avlämning av morkulla:-) Kate-avlämning och spaniel-avlämning. Ska dock säga till spanielns försvar att den eye-wipe:ade fyra labradorer när den hittade sin fågel:-) vilket resulterade i ett rått men kamratligt gnabbande om vad man skulle med retriever till.


Idag ska vi ut igen och träna. Simon och hans Gillie måste finslipas inför IGL och Birgitta har två starter med Will i Irland i helgen.

Inga kommentarer: