måndag, november 29, 2010

England/Irland - Part 16

För fjärde gången åker vi över Irländska sjön som nog är ovanligt lugn i natt. Inget gung alls vilket är synnerligen uppskattat av en landkrabba som mig. Vi har haft två kanondagar i Irland och närmare bestämt lördag i Slane och söndag i Finea. Birgitta och Will startade Open Stake båda dagarna med drivet i Slane och walked up + drivet i Finea.

På lördagmorgon vaknade vi med snö som vräkte ner, blää, hur skulle det här bli. Svinkallt och blött när vi åkte till samlingsplatsen på Main Street i Slane. Jag satt och kurade i bilen när jag fick se ett bekant ansikte som vinkade in mig på en liten restaurang. Det var en av dagens domare mr Aidan Daly som vi hade träffat i Nordirland, som bjöd på en värmande kopp the medan vi väntade på att alla skulle komma i det dåliga väglaget.

Lördagens prov hölls på Slane Castles marker och började med en drive över en stor stubbåker. Nedan har en del av picking up-gänget samlats.

Om Wills prov kan ni läsa utförligt på www.meadowlark.nu. Jag hade en fantastisk dag med väldigt duktiga hundar och handlers så för en novis som jag är det otroligt lärorikt att studera hur hundar skickas och handlas.

Andra drevet hade vi hört talas om innan med Slane River som passerade genom i strid ström. Den var cirka 50 meter bred och säkert VÄLDIGT kall. Brrr, glad att jag inte var hund!

Under drevet så skickades picking up-hundarna på det som föll i vattnet eftersom fåglarna försvann snabbt med strömmen. Det var dessutom väldigt branta kanter som hundarna fick kämpa hårt för att ta sig upp för. Vissa behövde lyfthjälp i nackskinnet.

Kändes inte kul att stå och titta innan Will skulle skickas över, när en del picking up-hundar fick smått panik när de inte tog sig fram i vattnet. Men Will gjorde ett kanonjobb och simmade snabbt och skuttade lätt upp på strandbanken. Puh!


I fullt snöfall fick Birgitta och Will ta emot en jättestor blå rosett för sin 2nd i Broadmeadows Gundog Club, 16-dog Open Field Trial! Stolt kompis!!


Irländarna är så snälla så man nästan skäms. Efter provet såg funktionärerna till att vi bjöds på jättegod och varm Game Stew. En av de startande, Anthony Reilly, fixade ett B&B i Finea så att vi skulle kunna köra redan efter provet eftersom vägarna började bli dåliga. En av åskådarna, som dessutom gav Birgitta en ny visselpipa när hennes gick sönder, körde före nästan ända till Finea så att vi skulle hitta rätt. Väl framme mötte Anthony igen upp och såg till att vi fick parkera bilen på gården, visade var vi kunde gå med hundarna och såg till att vi fick the.

Det visade sig att snön slutade bara några kilometer utanför Slane och sen var det torr och fin väg ända fram till Finea. Ännu en dag att minnas.

Inga kommentarer: