söndag, november 11, 2007

23 oktober

Graham skulle döma one day open stake på Knowle Game Farm i Kent och vi fick följa med. Mitt i smeten igen. På morgonen samlades domarna och provledningen på en pub för att äta frukost och sedan bar det av till samlingen. Jag försökte dessutom på morgonen att få en veterinär i närheten att se på när Grynet och Ken fick Drontal och Exspot och skriva på passen. Men nej det gick INTE. Hundarna var inte registrerade hos den veterinären och därför kunde de inte skriva på några papper. Birgitta och Will blev officiell picking-up och Janne och jag hamnade också i linjen bredvid deltagare och domare. På bilden nedan har vi precis börjat gå och damerna i förgrunden fick lämna linjen på första fällda fasan efter att ha blivit eye-wiped av hunden som sedemera vann. Tufft!
Utsikten gick inte att klaga på. Däremot klagade damen som gick bredvid mig och som var observatör från The Kennel Club. Hon hade fördragit lite mer gräsmatte-liknande vegetation:-)

Några av deltagarna som väntar på sin tur att gå in i linjen. Det var ett namnstarkt fält som tävlade.

Domarna konfererar mellan apporterna. Av de tolv hundarna som startade försvann snabbt hälften genom eye-wipe.
De har helt fantastiska prisbord i England!


På kvällen var det pub-middag och födelsedagskalas för Birgitta! Först var Janne och jag iväg och fick hundarnas pass stämplade hos veterinären genom Grahams försorg. Han fick också tjata ett tag innan de tog in oss. 50 pund kostade det att få en stämpel i passet! Sen iväg till puben White Hart, med Graham, Sue, Geoff och Sue, och ytterligare en fantastisk middag. Vem sa att engelsk mat var äcklig!?!

Inga kommentarer: