torsdag, november 24, 2011

Irland!

Fem veckor har snart gått och nu sitter vi på färjan bort från Irland och hem till Sverige. Det har varit fem fantastiska veckor och både jag och hundarna har fått med oss massor av nya erfarenheter hem.
Förra året satte jag målet för året att jag också skulle få sätta på mig nummerlappen på armen och starta i Irland. Jag har fått starta Kate en gång på ett tvådagars open och tre gånger på novice. Hade vi tänkt till lite så hade jag kunnat starta henne i open i republiken eftersom hon är det i Sverige. Republiken Irland tillhör ju FCI.

På dom tre första proven skötte sig Kate bra och fick 2-3 apporter innan vi åkte ut av lite olika anledningar. Men vi var med! Mest besviken är jag efter sista starten när hon började pipa under drevet. Kanske igångdragen av hundarna bredvid som pep men hon hade kanske börjat ändå....valde dock att ta henne ur linjen med en gång för att hon inte ska få det som vana.

George har utvecklats otroligt och jagar nu med stor frenesi bland sånt som sticks och bränns:-) Det var känsla att skicka henne på en rätt lång linje på snipe shooten, få henne att jaga i rätt område och se hur hon lyckas hitta den pyttelilla fågeln i det höga gräset och ordentligt blöta marken! Tyvärr har hon inte fått någon start. Anmälde henne till ett novice men eftersom Birgitta var med med Paddy och äger George så blev vi sista reserv. Här lottas inte hundarna utan de som startar.

Vi har haft ett fantastiskt fint boende hos den underbara familjen Mathews och fått vara med om allt möjligt skoj - trials, picking up, shoots, träning mm. Jag har fått med mig massvis med inspiration till fortsatt träning inför nästa år - för då ska vi definitivt inte bara stå på linjen!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt att sätta upp mål - OCH förverkliga dom. ;) // Thomas

Designerline blogg sa...

Trevlig läsning om er fantastisk resa, följer intresserad :) Stämmer verkligen det där med att sätta upp mål och kunna förverkliga dem! Lycka till framöver med dina hundar.
Susanna T