torsdag, december 02, 2010

England/Irland - Part 18

Undantagstillstånd råder i Storbritannien!! Det har kommit SNÖ!! I måndags bestämde vi oss för att lämna Wales eftersom det var så fruktansvärt kallt. Ingen snö direkt men på nätterna var det under -10 grader vilket gjorde att vi smugglade in hundarna sista natten i stugan. Tisdag morgon åkte vi mot Sussex för att förhoppningsvis få varmare.

Det var bra vägar hela vägen och vi lyckades pricka M25 runt London vid rätt tid, dvs ovanligt lite trafik. Väl framme hos Sue i Bolney gick vi långpromenad med hundarna innan det blev mörkt.

På onsdag morgon hade det kommit cirka 5 cm snö vilket fullständigt lamslog britterna...alla uppmanades på morgon-TV:n och i radion att stanna hemma och inte ge sig ut. Vi som inte förstod vad som var så katastrofalt illa tog bilen till Tunbridge Wells, cirka 30 miles, och gick på Chris Potters jaktbutik. Vi konstaterade under färden att vägarna var helt ok men att britterna är de farliga på vägarna. Fast det är klart, de är ju inte så vana vid snö.

Vi shoppade dock loss ordentligt och jag hittade till min stora lycka, förutom en Musto-tröja, ett par Hunter-wellies och shooting socks, även Farmers Calendar för 2011;-)

I morse när vi vaknade frågade Birgitta om det hade snöat. Jag tittade fram under täcket och tittade ut och sa att det inte hade kommit så mycket. Det visade sig ha kommit 25-30 cm:-) Som svensk går man då ut och skottar, britter ser helt frågande ut och undrar varför eftersom det kan komma mer snö. Sen har de inget att skotta med, eller vad sägs om att lövkratta eller vanlig spade för trädgårdsskötsel!

Men det stora problemet för Storbritannien är hur deras ekonomi ska fixa detta. När man uppmanar folk att stanna hemma från jobbet och Gatwicks flygplats stänger för att det kommer 5 cm snö då är det illa. På TV i morse sa dom att det kostar 1 miljard pund för Storbritannien varje dag som folk inte kan jobba. De kanske måste vänja sig vid att det snöar eftersom det var likadant i januari.
Hundarna uppskattade i allafall snön! Full fart på alla fyra!!





Och vackert var det på morgonrundan!

Inga kommentarer: